Zee Aquarium Bergen aan Zee

Midden in Bergen aan Zee vind je het Zee Aquarium, dé plek om vissen en andere zeedieren te bewonderen. In een kleine reis door de oceaan en een stukje jungle kom je ontzettend veel dieren tegen.

Boven alle aquaria hangen schermen waarop de zichtbare vissen beschreven worden. Leuke weetjes over al het moois dat er rond zwemt. Handig en leuk weergegeven, de informatie blijft wisselen.

Middenin het Zee Aquarium staat een Roggenrif waar je de roggen ook mag aanraken. De roggen zwemmen voorbij en komen zelf met hun neus (hebben riggen dat eigenlijk wel?) boven water. Het blijven bijzondere dieren die ruw en glibberig tegelijk aanvoelen. Ik denk ook altijd aan Finding Dory waarbij Hank de Octopus als de dood is in het roggenrif voor alle grijpgrage kinderhandjes.

Als je door de automatische deuren naar buiten wandelt kom je bij de de zeehond. Een vrij klein bassin met een zeehond die rondjes zwemt en af toe zijn kop boven water steekt om te kijken wie er naar hem kijken.

In het Zee Aquarium heb je ook een jungle gedeelte waarbij spinnen, salamanders en leguanen te zien zijn. Mooie en enorme dieren.

Het is een mooie plek met prachtige dieren. Het is wel een vrij klein aquarium. Je bent er vlot doorheen. De shop van het Zee Aquarium heeft veel te bieden. Van knuffels tot siereadendoosjes, er is voor ieder wat wils. Ik scoorde een gummy salamander voor Milan, een schelpensieradendoosje voor Lynn en knuffelschildpad voor Sophie. Ze hebben ook leuke € 1,- verassingscadeautjes, als kleinigheidje leuk om weg te geven.

Wat is jouw favoriete plek om dieren te bewonderen?

Liefs,

M

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: